Autódaru bérlésAz autódaru előnyei hogy önjáró, mozgékony, ezért dinamikus munkaterületen is könnyen alkalmazható, újrakonfigurálható a célnak megfelelően. Ezzel szemben a klasszikus daruk, például a forgódaruk és a toronydaruk masszívabbak, statikusabbak, ezért kötöttebbek a mobilitás terén az autódarukhoz képest. 

A járműmotor, generátor vagy a hidraulikus olajszivattyú alkalmazása hajtja az emelőművet, amely az autódaru alvázára került felrögzítésre. Könnyen használható a közlekedésben, hiszen a gémje (emelője) vízszintesen összecsukható (szétszerelés nélkül is szállítható). 

Az autódaruk osztályozhatóak az alábbi paraméterek szerint:
  • gépészeti berendezések meghajtása szerint lehet: járműmotor, és a forgóvázon levő különálló motor hajtás
  • Erőátvitel, vezérlés tekintetében lehet mechanikus, hidraulikus, villamos, és kombinált.
  • Az emelőgém szerkezete szerint lehet rácsos gémmű, állandó hosszúságú, toldalékokkal állítható hosszúságú.
Jellemző kisebb személyszállító típusai az emelőkosaras, ollós autódaruk, gémes emelő daruk

Gémes autódaru bérlés


gémes autódaru
Kifejezetten nagy terhek mozgatásához használnak gémes autódarukat. 
A gémes autódaru és maga a daruhorog irányítása a darufülkéből történik. A főgémhez segédgémek is szerelhetőek, így akár elérhető a 80 méteres kinyúlási hossz is. A célterület sugara pedig a 30 métert is meghaladhatja. A nagyobb gémdaruk több 100 tonnás terheket is képesek mozgatni. 

A gémes daruk gémje lehet forgatható és billenthető, lemezes vagy rácsos szerkezetű. A lemezes szerkezetű darugém többnyire teleszkópos (egymásba csúszó szelvényekből áll). A rácsos darugém fix méretű rácsos elemekből áll. Ezeket a helyszínen kell összeilleszteni. 

A segédgémek (teleszkópos és a rácsos gém esetében is) megtoldják az alapgém hosszát. 
A stabilitás érdekében a talajszinten az alvázra szerelt 4 ponton támaszkodó hidraulikus, vagy csavaros támasztólábak segédkeznek.


Darus autó bérlés

 A darus autók nem önjáró gépek, hanem önrakodóak. Ez azt jelenti, hogy a teher fel és leszállítását a hidraulikus gém végzi el a horog, markoló, ékes fogó segítségével.


Részlet tartalmat idézni oldalunkról, csak aktív forrás linkkel együtt lehetséges!

Autódaru | Darus autó | Autódaru bérlés | Autódaru bérlés Budapesten és vidéken - Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Szeged, Szekszárd , Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Békéscsaba, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg környékén.