Kosaras emelő bérlés


Kosaras és ollós emelők bérlésével kapcsolatban keresse az alábbi céget!

Cégnév: BLIXT Kft.
Szolgáltatás: Kosaras emelők bérbeadása rövid és hosszútávra is, kezelővel, kezelő nélkül is.
Kiszolgálás: Országosan
Kedvezmény: Bármelyik emelő minimum 1 havi bérlés esetén 80 km-en belül ingyenes a kiszállítás visszaszállítás díja!
Fontos részletek: A kosaras emelők bérelhetőek kezelővel vagy kezelő nélkül.

Elérhetőségek:Blixt Kft. - Kosaras és ollós emelők bérlése
Ügyvezető: Orosz Ádám
Telefon: 06702427014
E-mail: info@kosarasberles.hu; rendeles@kosarasberles.hu
Cím: Albertirsa, Irsay Károly u. 4, 2730
Nyitva tartás: Hétfőtől-Szombat 8:00-tól – 18:00.-ig
Weboldal: kosarasberles.hu

Mobilról a telefonszámra kattintva azonnali hívást indíthat.

Általános olvasnivalók a kosaras emelő bérléséről és az emelőgépek felhasználhatóságairól

A bérlők részéről a köztudatban személyemelő gépeknek hívnak minden a kosaras emelőket, teleszkópos emelőket, ollós emelőket, stb. A gyakorlatban viszont ezek az emelőgépek eltérnek egymástól, elsősorban a a gémek, meghajtás, célfeladat tekintetében is.

Kosaras emelő bérlés

A kosaras emelők esetében alapvető gém egy emelőállványból és egy kosárból áll, hosszú, összekapcsolt daruval, amelyet egy hidraulikus emelőrendszer működtet, és földhöz erősített alapzattal (jármű tekintetében). Időnként az emelőgémet fel lehet szerelni egy teherautóra vagy kisteherautóra, utánfutóra, míg a kosarat-vödröt úgy tervezték, hogy biztonságosan legyen egy olyan embernek (szerelőknek, munkásoknak), akik magasban végeznek munkát.

A kosaras emelő gémliftjeinek két vagy több rugalmas csatlakozása van, amelyek lehetővé teszik, hogy ne csak függőlegesen, hanem több síkon is mozogjanak, így több pontot lehet elérni. A kosaras emelőt rendszeresen használják, amikor a pontos megközelíthetőség alapvető fontosságú, például tűzoltáskor és magas vezetékek és telefonkábelek karbantartásakor (ezeket később hosszasabban taglaljuk), egyéb felhasználásai közé tartozik az ablakmosás, a fa vágása és a festés, reklámtáblák felszerelése, stb.

A kosaras emelő előnye elsősorban az, hogy a nehezen hozzáférhető zónákat is el lehet érni az emelő végén található kosaras megoldással, illetve a gémek szerkezeti lehetőségeivel is. Ezért is alkalmaznak, vagy bérelnek kosaras emelőket főként műszaki, illetve építőipari területeken.

kosarasemelo

Röviden úgy kell elképzelni, mintha a kosaras emelők abban térnének el főként, hogy embernek hány darab könyöke lenne a karján, mondjuk 2, és azt mekkora mértékben tudja kicsavarni, főként mondjuk a kézfejét (kosár). Vagy abban, hogy milyen mértékig tudja a kezét kinyújtani. Ezek a tulajdonságok mindösszesen a nehezen megközelíthető helyek esetén érdekesek, ahol maga az épület kívánja meg az ilyen tekervényes megközelítést.

A kosaras emelő funkcióját tekintve személyemelésre alkalmas, illetve kisebb terhek emelésére is. A kosarak teherbírása 100-1000 kg, az emelőkosár modelljétől függően. Különbség van a műanyag és az alumínium munkakosarak között is.

A kosaras emelők munkamagasság tekintetében a felső határ általában 20 métert, a gémkinyúlását tekintve pedig 5–10 méter. A kisebb kosaras emelők olyan önjáró gépek, amelyet maga a kezelő is, tehát a kosárban dolgozó személy is kezelőszerverek segítségével tud irányítani, így a kívánt magasságba tudja magát emelni, illetve navigálni a nehezen elérhető helyekre is. Az építkezésekben elsősorban önjáró dízelmeghajtású teleszkópos és csuklós emelőket használnak, amelyek üzemi magassága eléri a 12 és 44 métert.

Ezek is mind-mind a kosaras emelők nagy családjához tartoznak, különbségek mindösszesen az emelő kar milyenségében rejlik, így tagolt, teleszkópos, egy, vagy több helyen csuklós megoldásokkal hajlíthatók. Méretüket tekintve a nagyobb kosaras emelők részük a gépjárműnek, a legnagyobbakat pedig félpótkocsiként, ezeket nyerges vontatóval lehet szállítani.

Kosaras emelők típusai

 

Teleszkópos, önjáró emelők

Az önjáró teleszkópos kosaras emelők, mozgathatók a munkaállványról, és jó manőverező képességük jellemzik. Kompakt állapotban vannak, és nem igényelnek külön támasztást.
A felszerelt kosárrúddal könnyű akadályokat áthidalni ezekkel a gépekkel is, és a forgó kosár megkönnyíti a munkát. Kosaras teleszkópos emelőket dízel és elektromos meghajtás között is lehet választani. A teleszkópos kosaras emelő beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas.

Teleszkópos, önjáró emelők

Pótkocsis kosaras emelők

A pótkocsis kosaras emelőket alacsony magasság és alacsony súlybírás jellemzik. Ha a munkaterület kicsi, vagy nem stabil, akkor megfelelő választás a bérlés folyamán. Az emelő részét saját, megfelelő vontató járművel szállíthatják, ezért költséghatékony alternatíva a teherautó munkaállványaira, és környezetbarát 230 V-os vagy akkumulátor-meghajtással rendelkeznek.

Teherautóra szerelt kosaras emelők

Nagyméretű munkakosarat kínálnak, és biztosítják a magas stabilitást, ami sokkal könnyebbé teszi a magasságban történő munkát. A kosarak is cserélhetők, és a speciális műveleteket már nem igényelnek.

kosaras teher autóAnnak érdekében, hogy az objektumon optimálisan lehessen elhelyezkedni, a legtöbb munkaállvány forgatható munkakosárral van felszerelve. A pontos manőverezés és az akadályok áthidalása nem jelent problémát. A teherautó munkaállványai biztonságos állványt és változó tartószélességet biztosíthatnak.

Csuklós kosaras emelő

Keskeny vagy terepjáró kialakításban az emelők, dízel- vagy elektromos meghajtással, beltéri és kültéri használatra is alkalmasak. Nincs elérhetetlen hely ezeknek a kosaras munkaállványoknak. A négykerekű kormánykerék és a négy kerék-meghajtás nagyon manőverezhetővé teszik a csuklós emelőket, és a 36% -os lejtés sem jelent problémát.

Csuklós kosaras emelő (2)

Az illesztések hozzáférést biztosítanak görbe területekhez, és az akadályok leküzdése egyszerű dolog, így lehetővé teszi a durva terepen történő munkát is.

Melyiket béreljem, ollós, pótkocsira szerelt, oszlopos, karos, teleszkópos kosaras emelőt?

A kosaras, vagy ollós emelő kölcsönző cégek nagy tapasztalattal bírnak, ezért a pontos egyeztetés után tudni fogják, hogy melyik kosaras, vagy ollós emelő lesz a legmegfelelőbb az Ön számára. Az viszont könnyen kijelenthető, hogy ha csak függőleges emelésre van szüksége, de behajlásokra nem, akkor az ollós emelő bérlés a legjobb megoldás.

Kosaras és emelők bérlése előtt mely szempontokat érdemes tisztázni?

Munkamagasság: A munkamagasság azt jelenti, hogy az emelő mennyire képes biztonságosan emelni és mozgatni a villákat, gémeket vagy kosarat adott magasságon belül. Tehát a kosaras emelő bérlése során fontos tudni ezeket a paramétereket.

Vízszintes elérés: A következő tényező a vízszintes elérés, vagy az elérhetőség legtávolabbi pontja adott munkamagasságnál. A különféle emelők különböző távolságokat biztosítanak vízszintesen is, attól függően, hogy milyen anyagot szállít, vagy ha személyzetet emel. Ezt is tisztázni kell, de ezt a részt hívhatjuk benyúlási távolságnak is.

Súlykapacitás: Mekkora súlyt fog emelni és mozgatni egyszerre adott munkamagasságban és a vízszintes elérés legtávolabbi pontjain? Ez az emelési súly értéke. A kosaras vagy ollós emelő kölcsönző cégeknek ez a másik legfontosabb szempont, ami alapján választaniuk kell a gépparkjukból, mert típusonként változik a súlykapacitás és terhelhetőség. Előfordulhat az is, hogy csak teheremelési szándékkal bérelne emelőket, akkor már daru bérlésen kell gondolkodni, azokon belül is egyes változatokon. Darun, például toronydarun nem szállítunk személyzetet, ezért a toronydaru bérlés ilyen céllal nem jöhet szóba.

Motor típusa: A kosaras/ollós emelők elektromos, dízel és hibrid motorokat használnak. Beltéri üzemeltetés esetén az elektromos motorok csendesebbek, ezért ajánlottak. A dízelmotorok zajosabbak és gázokat bocsátanak ki, de erősebben teljesítenek a nehezebb felvonóknál. Ezt is érdemes mérlegelni,.

 

Terep: Fontos kérdés a bérlés során az is, hogy egyenetlen felületeken és különböző időjárási körülmények között kell-e alkalmazni a bérelni kívánt emelőt, avagy sem? Ha a válasz igen, akkor javallt terepjárós kosaras, vagy ollós emelőt bérelni, mert ezeket már alapvetően is úgy gyártották, hogy kemény körülmények között is jól működjenek.

Felhasználási célok: Az emelők felhasználhatók olyan iparágakban, mint a gyártás és a raktározás, az építőipar, a közművek, a mezőgazdasági munka, a sürgősségi mentés és a mezőgazdaság.

Árak, árképzés, bérleti díjak: Minél magasabbra kell emelni és minél nehezebb súlyokat (személyzetet, anyagot), annál magasabb a bérlés ára (óradíj) is, hiszen annál nagyobb teljesítményű gépre van szükség. Ugyanez vonatkozik a feladat összetettségére is. Vannak egyszerű, de vannak funkcionáltabb gépek is, amelyeket felül már taglaltunk. Ön mint bérlő a feladatleírásra kapott leírás után tudja igazából azt látni, hogy a projekt mennyire specifikus gépet kíván meg a gyakorlatban.

Például ha a kölcsönző cég vásárolna egy kiadó emelőgépet (kosaras, ollós) , akkor annak az ára is a fenti tényezőktől függően 5000 és 80 000 dollár között változna a funkcionáltság függvényében.

Rendelési távolság, kölcsönzési időtartam, képzett kezelő szakszemélyzet: Forintba nézve a kosaras emelő bérlése, vagy az ollós emelő bérlése esetén is kérdéses lehet még az is, hogy a gépeket kezelővel, vagy kezelő nélkül rendeli meg. Attól is, hogy szállítást is kér-e, és ha igen, akkor az milyen távolságra van.

Sok kosaras emelő bérléssel foglalkozó cég a szállítási díjakra kedvezményt ad a bérlési idő hosszúságától függően. Van olyan eset is hosszú távú bérlés esetén, hogy x-km körzetben díjmentes a kiszállítás x bérleti napnál. Bérleti díjak átlagosan napi 8.000 Ft-tól-15.000 Ft – ig is terjedhetnek. Kedvezmények szinte mindenhol felmerülhetnek, ez egyeztetés (távolság, bérleti időszak) és feladat kérdése.

Milyen feladatokra szoktak rendszeresen kosaras személyemelőket bérelni?

Építés és karbantartás kosaras személyemelőkkel

kosaras emelő

Az építőiparban általában a csuklós és a teleszkópos, karos, oszlopos kosaras emelőket kölcsönzik. Ezek az emelő munkaállványok olyan magasságok elérésére tervezték, amelyet más típusú gépek nem tudnak elérni, mármint a személy és kisebb anyagok emelése terén. A teleszkópos személyemelőket a maximális elérési képességükre tervezték, és a csuklós megoldás is hasznos azokon az építési és karbantartási helyszíneken, ahol a szerkezet nehezen elérhető területeken van.

A csuklós kosaras emelők olyan csuklós karokkal vannak felszerelve, amelyek elérhetik ezeket a szerkezeteket (és azok körül is), hogy hozzáférjenek olyan dolgokhoz, mint a hő- és hűtőegységek, csővezetékek beszerelése és javítása, magas vezetékek elérése, vagy a szerkezeti elemek magasra történő felszerelése, stb. Ezekre a feladatokra a teleszkópos kosaras emelők mind alkalmasak.

Tudni érdemes, hogy ezen típusú kosaras emelők egyenletes és egyenetlen talajon is működhetnek, így alkalmasak a durva természetes terepen és félkész építési területeken is. Az építkezésen végzett munka során nagyon fontos, hogy a emelőgép üzemeltetők magasan képzettek legyenek és tanúsítvánnyal rendelkezzenek.

Elektromos vezetékek javítása kosaras és ollós személyemelőkkel

A teleszkópos emelőgép az elektromos munkákhoz leggyakrabban használt kosaras emelő. Ezt a gépet úgy fejlesztették ki, hogy a leghosszabban a kar elérje a függőleges és vízszintes irányt. A kezelőszervekkel működtető kezelő közvetlenül a munkaterület alatt helyezi el a gém emelőjét, míg egy másik munkavállaló feláll a vödörben vagy a kosárban, és hozzáfér az elektromos vezetékhez.
A villanyszerelők személyemelőket használnak telefon vezetékek, transzformátorok és egyéb berendezések eléréséhez.

elektromos kosar

A személyemelőgép balesetek, köztük a halálos esések fő oka az, hogy az elektromos vezetékek áramütésbe kerülnek, vagy más szerkezeti elembe ütközik! Mindenképp érdemes szakképzett kezelőt is bérleni lehetőség szerint.

Beltéri építkezéseknél és a közös vezetékezési munkáknál az ollós emelőket részesítik előnyben, mivel korlátozott kiterjesztésre van szükség. Más villamos szerelési projekteknél a személyemelőket vezetékvezetéshez, az elektromos csatlakozások rögzítéséhez és a berendezések korszerűsítéséhez használják. A telefonszolgáltatók, az ipari építőipari cégek és még sok cég is használja ezeket az emelő megoldásokat.

Közüzemi munkák kosaras személyemelőkkel

Az elektromos vezetékek javítása általános feladat az emelők üzemeltetői számára, de veszélyes is. Az áramvezetékeknél fennáll annak veszélye, hogy a munkavállalók áramütés alá kerülnek. Az elektromos vezetékekkel való villamos munkák elvégzésekor a kezelőket ki kell képezni. Fontos, hogy legalább 10 méterrel távol maradjanak a vezetékektől, figyelembe kell venni az összes vezetéket a gyakorlatban, és azt is, hogy hogyan kell használni a biztonsági felszereléseket és a megfelelő ruházatot.

Beltéri kiskereskedelmi területeknél és raktárakhoz ollós emelők javasoltak

A személyemelő munkaállványok különböző formájú és méretűek, és sok alkalmazáshoz használhatók. Az ollós emelők mérete kisebb, mint a kosaras emelőké (teleszkópos, csuklós), ezért ezeket gyakran beltérben használják. Az elektromos ollós emelőket keresztező keresztirányú gerendák hajtják meg, és csak függőlegesen, egyenesen az aljzattól nyúlnak ki.

 

Számos kiskereskedelemben használják őket az épület karbantartására és javítására. Számos elektromos ollós emelőt keskeny platformon készítenek, és raktárakban is használják különféle rakományok kezelésére. Nem bocsátanak ki füstöket, így biztonságosak a környezetben lévő emberek és a munkavállalók körül.

Több csomagolóüzemben vannak személyemelő gépek, amelyek dobozokat, csomagokat, berendezéseket és egyéb ipari termékeket tudnak tárolni. Ezeknek a speciális emelőknek nagyobb platformja van, több a pakolási hely.

Biztonsági ellenőrzések kosaras emelőkkel

Gondoljon egy nagy repülőgépre vagy egy hídra. Hogyan jutnak fel oda az szakemberek, hogy rendszeres biztonsági ellenőrzéseket végezzenek? A személyemelők erre a legjobb eszközök, hiszen ezek segítik a mérnökök, ellenőrök és más biztonsági dolgozók feljutását.

Ablakok mosása / javítása kosaras vagy ollós személyemelő gépekkel

Gondolt már arra, hogy a nagy üvegburkolatú épületeket hogyan tisztítják? Nyilván látott már egyes esetekben ipari alpinistákat, de a nagyobb volumenű munkákat már nagyrészt személyemelőkkel végzik. Az önjáró emelőktől a kisebb ollós emelőkig (belső ablakokhoz is használva).

ablakmosás kosaras emelővel iroda

A személyemelőket, a csuklós kosaras emelőt és a teleszkópos kosarasemelőt is úgy állítják össze, hogy egyébként elérhetetlen magasságokat érjenek el. Másik alternatíva az ipari alpinisták munkája, de ez közel sem elegendő, specifikus, vagy célravezető. Tehát nem helyettesíthető, egyenértékű a két megoldás.

A kosaras emelők végén található kosárral vagy vödörrel az ablakok beépítéséhez, javításához és tisztításához szükséges szerszámokat is magával tudja emelni a szakember. Ez például lényeges szempont, a sérülékenység szempontjából, mert ez lényegesen biztonságosabb megoldás, mint például egy üveglapot szélben kötélen leereszteni.

Az ollós emelőket az alacsony és közepes magasságú ablakok mosására és javítására is lehet használni, mivel nagy platformjuk lehetővé teszi több munkavállaló és a nagyszámú szerszám tárolását is.

Ollós emelők csak egyenesen nyúlhatnak fel, tehát közvetlenül a munkaterület alá kell helyezni. Az üzemeltetőknek mozgatniuk kell őket a munkaterületen, hogy az épület összes ablakát meg lehessen mosni, javítani. Ezek a mozdulatok minden esetben irányíthatók a kezelőszerverrel, amely a kosárban (is) található.

Az emelőállványokból és vödrökből származó kiesések a munkavállalók haláleseteinek fő okai, és a védelem megértése kulcsfontosságú az ilyen típusú balesetek megelőzésében, pl: túlzott kihajolások a kosárból, ahelyett hogy az emelővel haladnánk, stb. A személyzet kosárhoz kikötése a gyakorlatban sok kérdést felvet, és ezeket adott típusoknál a biztonsági kézikönyvek taglalják is.

Kertészet, gyümölcsös munkák (magasabb fák esetén) végzése kosaras emelővel

A “cseresznyeszedők – cherrypicker” emelők onnan kapták a nevüket, hogy azokat először gyümölcsösökben történő munkavégzésre, gyümölcs elérésére és szedésére tervezték és használták. Manapság ugyanazon célra használják ezeket, Magyarországon kisebb számmal ugyan. A “cseresznyeszedők” elég keskenyek ahhoz, hogy a gyümölcsfák sorai között működjenek, miközben egy dolgozó a kosárban helyezkedik el.

A bonyolult munkaterületeken, például gyümölcsösökön való navigáláshoz speciális képzés szükséges. Ha a munkavállalókat nem képzik ki és nem képesek felismerni a jelenlévő veszélyeket, akkor növekszik a balesetek kockázata, mint például a felső tárgyakba ütközés, a közelben lévő tárgyak összetörése és a felvonóból való leesés is. Érdemes képzett kezelőt alkalmazni ebben a könnyebbnek látszó feladat esetében is.

Fák, parkok gondozása, gallyazás, favágás kosaras személyemelőkkel

favágás kosaras emelővel

A személyemelő munkaállványok az egyetlen gépek, amelyek elég magasak ahhoz, hogy elérje a magas fákat a személyzet (favágó, arborista). Az arboristák azok a szakemberek, akik fákat másznak, levágják a gallyakat és fákat, és általában lakó- és kereskedelmi ingatlanok környezetében. Semmilyen más berendezés nem teszi lehetővé a fás parkok karbantartását. A fán mászás sok kockázattal jár, és egy személyemelő segíthet a balesetek elkerülésében. Az alpin munkákra azonban időnként szükség van a fán végzett munkákhoz. Sok vállalat úgy gondolja, hogy a munka biztonságos és leghatékonyabb elvégzésének kulcsa az, hogy mindkét megoldás jelen legyen.

Különleges események, rendezvényekhez személyemelőgépék

A személyemelőket gyakran használják a színfalak mögötti különleges elemek felállításához. A munkások emelőkkel felszerelik a világítást a koncertekhez, a hangszórók és a reklámcsíkok felfüggesztéséhez és egyéb. A vidámparkokban is használják ezeket a gépeket. Az emelőket a sportesemények megrendezésekor és megvilágításakor is használnak, számos sporteseményhez használnak. Stadionok esetében a rendőrség is használja ezeket az emelőgépeket hogy figyelemmel kísérjék a tömeget. Így áttekintőbben látnak, mint a stadionban a tömegben, amikor mindenki távozik. Külföldön ez már igen gyakori jelenség. A legtöbb szórakoztató park rendelkezik saját kosaras teleszkópos munkaállvánnyal, mentéshez, hullámvasút szereléshez, stb.

 

További oldalak:

Daru bérlés és személyemelő gépek kölcsönzése árakkal

Daru bérlés

Daru bérlés Daruzás, vagy személyemelés? Darut, vagy emelőgépet szeretne bérelni? Darukat gyakran bérlenek építkezésen, de építőanyagok és nehéz gépek emelésére,…

Toronydaru bérlés

Toronydaru bérlés Tudnivalók a toronydaru bérlési lehetőségeiről A toronydarukra sokoldalú felhasználás jellemző. Felhasználhatók épületekhez, ipari üzemekhez, valamint kisebb, nagyobb infrastrukturális…

Autódaru bérlés

Autódaru, mobildaru bérlés

Autódaru bérlés Cégnév: Deet Kft. Cím: H-2225 Üllő, Mező utca 81. Kapcsolat: Kerekes Enikő 06 / 20-852-0079 Fő profilunk az…

Mini daru, pókdaru bérlés

Mini daru bérlés – Pókdaru kölcsönzés Általános tudnivalók a mini darukról és a pókdarukról A mini daruk alkalmazási területe nagyon…

kosaras emelők sorban állnak bérlésre

Kosaras emelő bérlés

Kosaras emelő bérlés Általános olvasnivalók a kosaras emelő bérléséről és az emelőgépek felhasználhatóságairól A bérlők részéről a köztudatban személyemelő gépeknek…

Ollós emelők kölcsönzéséről

Ollós emelő bérlés

Ollós emelő bérlés Ollós emelő, az igazi hidraulikus munkaállvány Ollós emelők bérlésével kapcsolatban kérjük keresse a BLIXT Kft.-t! Kapcsolat: Orosz…

kapcsolat

Kapcsolat

A készítő és fejlesztő bemutatkozása “Azon dolgozom, hogy mihamarabb megbízható szolgáltatók legyenek jelen a weboldalon, akikkel azonnal felveheti a kapcsolatot, árait…

daru hirdetések és reklámok

Hirdetőknek

Amennyiben érdekli az oldalunkon való megjelenés, kérjük töltse ki űrlapunkat, hogy felvehessük önnel a kapcsolatot. Látogatói források: Első oldalas megjelenései…

gdpr - adatvedelem

GDPR Adatvédelmi tájékoztatás

Az adatkezelési tájékoztató célja Tóth Gergely ( 555-47376-1-22, a továbbiakban, szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen…

partnereink Lunch_atop_a_Skyscraper

Partnereink

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK   SaMoTer kiállítás Média Partnerei vagyunk http://www.samoter.it/en/pannon-daru SaMoTer a Nemzetközi földmozgató és építőipari gépek kiállítása Olaszország vezető rendezvénye,…