Ollós emelő bérlés


Ollós emelő kölcsönzéssel kapcsolatban válassza az alábbi oldalt: Árak, bérlési feltételek, lehetőségek (mind a kosaras, és ollós emelőkkel kapcsolatban)

Ollós emelő - az igazi hidraulikus munkaállvány

Az ollós emelők csak fel és le mozognak. A keresztezett, „X” mintázatú tartórendszerhez csatlakoztatott platform megemelkedik - kinyílik függőlegesen, amikor a kezelő a kosárból irányítja, és szabályozhatja a magasságot. A világ legnagyobb ollós emelőjének munkamagassága 32 méter, vagyis valamivel több, mint 100 láb. 

Ollós emelők használhatók személyzet, anyagok és felszerelések szállítására különféle munka helyeken, ideértve a raktárokat, az építkezéseket és a gyártóberendezéseket. Az önjáró ollós emelők különösen nagy munkaállványt kínálhatnak méretéhez képest. A kompakt, rugalmas, robusztus és nagy terhelhetőség a megfelelő kulcsszavak a gép leírásában. 

Beltérben vagy kültérben minden lehetséges. Néhány modell kiegyenlíthető, ami azt jelenti, hogy a talaj szabálytalanságai rugalmasan követi, lehetővé téve ezzel a vízszintes működést. Egyenetlen terep esetén, mint alternatív megoldásként sokszor felmerül az ollós emelővel történő munkavégzés. 

Az ollós emelők általában nagyobb kosárfelületet kínálnak, mint a kosaras emelők (teleszkópos, stb…), de csak függőlegesen meghosszabbíthatók és alacsony magasságokat érhetnek el (6-33 m munkamagasság). Léteznek "toldások" a magasságok emelésére, mindegyik fenti típus esetén. 

Ollós emelő kölcsönzéssel kapcsolatban válassza az alábbi oldalt: Árak, bérlési feltételek, lehetőségek (mind a kosaras, és ollós emelőkkel kapcsolatban)


Építkezési állványok és az ollós emelők (önműködő hidraulikus munkaállvány) összehasonlítása

Az ollós emelők nyilvánvalóan sokkal biztonságosabbak, mint az állványok. A magasságban történő munkához nagy figyelmet kell fordítani a biztonságra. Az állványzatot (pl: manuálisan felépített) továbbra is gyakran használják a festés, az ablakmosás, az épületkarbantartás és az egyéb iparágakban. És a szakemberek továbbra is vitatják annak érdemeit és hátrányait. Az a tény azonban az, hogy az ollós emelők biztonságosabbá teszik a 60 láb magasságban történő munkát. 

Íme 6 ok, amelyek alapján az ollós emelők (önműködő hidraulikus munkaállványok) jobbak a manuálisan összeszerelhető klasszikus állványoknál (vas, alumínium, acél, fa, műanyag, fa, stb.)

 • Nagyobb hozzáférést biztosít: A személyemelők korai napjaiban az ollós emelők korlátozott alkalmazásúak voltak az állványokhoz képest. Manapság szinte bárhol fel lehet használni az állványszerkezetet. Az új funkciók, mint például a terepjáró kerekek, az önszintező és a síneken lévő ollós emelők, lehetővé teszik számukra, hogy olyan helyeken működjenek, ahol korábban nem tudtak. Gyakorlatban az ollós emelők szinte bárhol tudnak dolgozni, emelni, ahol az állványozásra nincs lehetőség, vagy nehezen kivitelezhető.
 • Biztonságosabb a munkavállalók számára: Az állványok és a létrák kockázatosak és nem biztosítanak annyira tapadást nedves vagy kedvezőtlen időjárás esetén, és gyakran extra felügyeleti személyzetet igényelnek a biztonság ellenőrzéséhez. Az állványok nem olyan stabilak, mint az ollós emelők, amelyek kitámasztórudakat használnak az extra stabilitáshoz.
 • Biztonságosabb a környezetben lévő személyek számára: A munkaterep gyakran a gyalogos forgalom közepén van. Az ollós emelő használata megkönnyíti a szakemberek számára a munkaterület biztonságos navigálását. Sok ollós emelő kevesebb helyet foglal el, mint az állványok. Kevesebb a leeső tárgyak veszélye. Az emelők emellett sokkal gyorsabban le is szállíthatók és mozgathatók, ami csökkenti a gyalogos forgalom zavarásának idejét is.
 • Gyorsabb, hatékonyabb: Az épület minden oldalán végzett munka az állványzat szétszerelését és újra telepítését igényli. Használhat több állványt, de a telepítési idő továbbra is azonos. Több munkavállalót igényel, ami növeli a munkabérek költségeit. Az ollós emelőket néhány perc alatt le lehet engedni és egy másik helyre mozgatni. Előnye az ollós emelőnek az állvánnyal szemben az, hogy csökken a munkaidő és a nagyobb termelékenység.
 • Olcsóbb a használat: Ha a munka nyaralás, rossz időjárás vagy hétvége miatt leáll, biztonságosabb az állványzat szétszerelése és felállítása, amikor a munka folytatódik. Minden alkalommal, amikor ez megtörténik, ismételt szerelési költségekkel jár a munka. Az ollósemelők leengedhetők és tárolásba vehetők sokkal kevesebb idővel és munkával jár.
 • Nincs szennyezés: Ha aggódik a környezet miatt, az elektromos motorokkal ellátott ollós emelők nem tartalmaznak káros kibocsátást.

Ha továbbra is úgy gondolja, hogy a klasszikus manuálisan összeszerelhető állványok jobb megoldást kínálnak, vegye figyelembe a következőket:

 • Fokozott esésveszély: Az állványok használatakor a vállalkozók gyakran ragaszkodnak az esésvédelemhez, hat lábnál kezdve. Ennek oka a nagyobb esés kockázata. Az időjárási körülmények és a biztonsági eljárásokra való összpontosítás hiánya gyakran esést okoz. Az állványokhoz való nem megfelelő hozzáférés ezeket is okozhatja. 
 • Az állvány összeomlása: Ha az állványokat nem megfelelően állítják fel, az a platform összeomlását vagy leesését okozhatja. A megfelelő beállításhoz sok tényezőt kell figyelembe venni, például az állvány súlyát és az alap stabilitását. Egyéb tényezők közé tartozik az állványlapok deszka elhelyezkedése és az állványtól a munkaterülethez való távolság, stb. Az állványok megfelelő beállításához magasan képzett személyre van szükség, aki ismeri az állvány felállítását, szétszerelését és mozgatását.
 • Helytelen deszkák, rudak, vagy lapok: Az állvány felállításakor az összes deszkát rögzíteni kell szorosan. Ellenkező esetben lecsúszhatnak és esést okozhatnak. A leeső deszkák az lenti személyeket is megsértheti. A deszkákkal járó balesetek túlterhelés és a rossz minőségű fűrészáru felhasználása miatt is előfordulhatnak. A túl kicsi vagy túl nagy túlnyúlás miatt a deszka lecsúszhat, és eséshez vezethet.
Összefoglalva az ollós emelők előnyei
A munkahely biztonságosabbá tétele mellett az ollós emelők a következő előnyöket kínálják: 
 • Gyors beállítás és mozgás
 • Beltérben és kültérben is használható
 • Biztonságosan kezelheti a nehezebb súlyokat
 • A nagy platformok elegendő helyet biztosítanak a szerszámok és berendezések számára
 • Szélben vagy hirtelen eső esetén gyorsan leengedhető
 • Könnyen stabilizálható különböző magasságokban felfelé vagy lefelé
 • Képes sokféle felületen történő munkavégzésre
 • A négykerék-meghajtású modellek hozzáférést biztosítanak a nehéz terephez is
 • Elérhető elektromos és dízel modellekben

Ollós emelő | Hidraulikus munkaállvány | Ollós emelő bérlés | Ollós emelő bérlés Budapesten és vidéken - Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Szeged, Szekszárd , Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Békéscsaba, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg környékén.