Ollós emelő bérlés


Ollós emelő, az igazi hidraulikus munkaállvány


Általános tudnivalók az ollós emelőkről:

Az ollós emelők csak fel és le mozognak. A keresztezett, „X” mintázatú tartórendszerhez csatlakoztatott platform megemelkedik – kinyílik függőlegesen, amikor a kezelő a kosárból irányítja, és szabályozhatja a magasságot.

Útmutató az oldal használatához

Keresőknek: Az oldalon látható Adsense hirdetések tartalmaznak daru és emelőgépek bérbeadásával foglalkozó cégeket is. Amennyiben szeretné látni ezeket a cégeket, viszont nem jelenik meg a böngészőjében, úgy kapcsolja ki csak ezen a weboldalon az AdBlockot, vagy egyéb hirdetésgátló bővítményét. Ezekután sikeresen megjelennek Önnek a hirdető cégek elérhetőségei.

Hirdetőknek: Amennyiben Ön hirdetési céllal érkezett az oldalra, úgy van lehetősége fix hirdetéseket is elhelyezni itt, amellyel közvetlenül eltudja érni a bérbeadó gépeket kereső ügyfeleket. Hirdetésekre árajánlatot az operator@pannon-daru.hu- címen tud kérni vagy a megjelenési lehetőségek menüpontban.

Általános: Oldalunkon a kiszolgáló cégek keresése és feltöltése folyamatban van. Az oldal az idő előrehaladtával informatívabbá fog válni az elérhetőségek, árak, gépparkok, és adott cég, vagy cégek bemutatása által.

ollos-emelővel végzett munka

A világ legnagyobb ollós emelőjének munkamagassága 32 méter, vagyis valamivel több, mint 100 láb. Ollós emelők használhatók személyzet, anyagok és felszerelések szállítására különféle munka helyeken, ideértve a raktárakat, az építkezéseket és a gyártóberendezéseket.

Az önjáró ollós emelők különösen nagy munkaállványt kínálhatnak méretükhöz képest. A kompakt, rugalmas, robusztus és nagy terhelhetőség a megfelelő kulcsszavak a gép leírásában.

Beltérben vagy kültérben minden lehetséges. Néhány modell kiegyenlíthető, ami azt jelenti, hogy a talaj szabálytalanságai rugalmasan követi, lehetővé téve ezzel a vízszintes működést. Egyenetlen terep esetén, mint alternatív megoldásként sokszor felmerül az ollós emelővel történő munkavégzés.

Önműködő és önjáró ollós emelők

Az ollós emelők általában nagyobb kosárfelületet kínálnak, mint a kosaras emelők (teleszkópos, stb…), de csak függőlegesen meghosszabbíthatók és alacsony magasságokat érhetnek el (6-33 m munkamagasság). Léteznek “toldások” a magasságok emelésére, mindegyik fenti típus esetén.

Építkezési állványok és az ollós emelők (önműködő hidraulikus munkaállvány) összehasonlítása

Az ollós emelők nyilvánvalóan sokkal biztonságosabbak, mint az állványok. A magasságban történő munkához nagy figyelmet kell fordítani a biztonságra. Az állványzatot (pl: manuálisan felépített) továbbra is gyakran használják a festés, az ablakmosás, az épületkarbantartás és az egyéb iparágakban. És a szakemberek továbbra is vitatják annak érdemeit és hátrányait. Az a tény azonban az, hogy az ollós emelők biztonságosabbá teszik a 60 láb magasságban történő munkát.

Íme 6 ok, amelyek alapján az ollós emelők (önműködő hidraulikus munkaállványok) jobbak a manuálisan összeszerelhető klasszikus állványoknál (vas, alumínium, acél, fa, műanyag, fa, stb.)

Nagyobb hozzáférést biztosít: A személyemelők korai napjaiban az ollós emelők korlátozott alkalmazásúak voltak az állványokhoz képest. Manapság szinte bárhol fel lehet használni az állványszerkezetet. Az új funkciók, mint például a terepjáró kerekek, az önszintező és a síneken lévő ollós emelők, lehetővé teszik számukra, hogy olyan helyeken működjenek, ahol korábban nem tudtak. Gyakorlatban az ollós emelők szinte bárhol tudnak dolgozni, emelni, ahol az állványozásra nincs lehetőség, vagy nehezen kivitelezhető.

Biztonságosabb a munkavállalók számára: Az állványok és a létrák kockázatosak és nem biztosítanak annyira tapadást nedves vagy kedvezőtlen időjárás esetén, és gyakran extra felügyeleti személyzetet igényelnek a biztonság ellenőrzéséhez. Az állványok nem olyan stabilak, mint az ollós emelők, amelyek kitámasztórudakat használnak az extra stabilitáshoz.

Biztonságosabb a környezetben lévő személyek számára: A munkaterep gyakran a gyalogos forgalom közepén van. Az ollós emelő használata megkönnyíti a szakemberek számára a munkaterület biztonságos navigálását. Sok ollós emelő kevesebb helyet foglal el, mint az állványok. Kevesebb a leeső tárgyak veszélye. Az emelők emellett sokkal gyorsabban le is szállíthatók és mozgathatók, ami csökkenti a gyalogos forgalom zavarásának idejét is.

Gyorsabb, hatékonyabb: Az épület minden oldalán végzett munka az állványzat szétszerelését és újra telepítését igényli. Használhat több állványt, de a telepítési idő továbbra is azonos. Több munkavállalót igényel, ami növeli a munkabérek költségeit. Az ollós emelőket néhány perc alatt le lehet engedni és egy másik helyre mozgatni. Előnye az ollós emelőnek az állvánnyal szemben az, hogy csökken a munkaidő és a nagyobb termelékenység!

Olcsóbb a használat: Ha a munka nyaralás, rossz időjárás vagy hétvége miatt leáll, biztonságosabb az állványzat szétszerelése és felállítása, amikor a munka folytatódik. Minden alkalommal, amikor ez megtörténik, ismételt szerelési költségekkel jár a munka. Az ollósemelők leengedhetők és tárolásba vehetők sokkal kevesebb idővel és munkával jár.

Nincs szennyezés: Ha aggódik a környezet miatt, az elektromos motorokkal ellátott ollós emelők nem tartalmaznak káros kibocsátást.

Ha továbbra is úgy gondolja, hogy a klasszikus manuálisan összeszerelhető állványok jobb megoldást kínálnak, vegye figyelembe a következőket

Fokozott esésveszély: Az állványok használatakor a vállalkozók gyakran ragaszkodnak az esésvédelemhez, hat lábnál kezdve. Ennek oka a nagyobb esés kockázata. Az időjárási körülmények és a biztonsági eljárásokra való összpontosítás hiánya gyakran esést okoz. Az állványokhoz való nem megfelelő hozzáférés ezeket is okozhatja.
régi ollós állvány

Az állvány összeomlása: Ha az állványokat nem megfelelően állítják fel, az a platform összeomlását vagy leesését okozhatja. A megfelelő beállításhoz sok tényezőt kell figyelembe venni, például az állvány súlyát és az alap stabilitását. Egyéb tényezők közé tartozik az állványlapok deszka elhelyezkedése és az állványtól a munkaterülethez való távolság, stb. Az állványok megfelelő beállításához magasan képzett személyre van szükség, aki ismeri az állvány felállítását, szétszerelését és mozgatását.

Helytelen deszkák, rudak, vagy lapok: Az állvány felállításakor az összes deszkát rögzíteni kell szorosan. Ellenkező esetben lecsúszhatnak és esést okozhatnak. A leeső deszkák az lenti személyeket is megsértheti. A deszkákkal járó balesetek túlterhelés és a rossz minőségű fűrészáru felhasználása miatt is előfordulhatnak. A túl kicsi vagy túl nagy túlnyúlás miatt a deszka lecsúszhat, és eséshez vezethet.

Összefoglalva az ollós emelők előnyei

Csarnok szerelése ollós emelővel

 • A munkahely biztonságosabbá tétele mellett az ollós emelők a következő előnyöket kínálják:
 • Gyors beállítás és mozgás
 • Beltérben és kültérben is használható
 • Biztonságosan kezelheti a nehezebb súlyokat
 • A nagy platformok elegendő helyet biztosítanak a szerszámok és berendezések számára
 • Szélben vagy hirtelen eső esetén gyorsan leengedhető
 • Könnyen stabilizálható különböző magasságokban felfelé vagy lefelé
 • Képes sokféle felületen történő munkavégzésre
 • A négykerék-meghajtású modellek hozzáférést biztosítanak a nehéz terephez is
 • Elérhető elektromos és dízel modellekben
 • Ollós emelők kölcsönzési árai

Milyen főbb szempontok alkothatják az ollós emelők kölcsönzésének árait?

Az ollós emelők kölcsönzési időszaka az egyik meghatározó tényező a bérleti díj meghatározásában. A legtöbb cég hosszútávú bérlés esetén (éves, több hónapos) kedvezményesebb árat tud tenni, mint az eseti, akár napos bérlési megrendelések esetében.

Hol kell emelni, hova kell kiszállítani az ollós emelőt?

Árak szempontjából szintén meghatározó a távolság. Minél messzebb kell szállítani egy ollós emelőt, elviekben annál magasabb a szállítási díj is. Ellenben sok személyemeléssel foglalkozó cég erre kedvezményt ad. Sőt egyeztetés kérdése az is, hogy csak A pontba, vagy A-B pontba, tehát a teherszállítás le és kipakolásával összekapcsolt-e az emelési feladat.

Kezelővel, vagy kezelő nélkül rendelünk ollós emelőt?

További kardinális kérdés az ollós emelő bérlés árával kapcsolatban, hogy magát az emelőgépet képzett szakemberrel együtt – tehát kezelővel, vagy kezelő nélkül rendeljük-e meg. Tehát ez is lényeges az ollós emelő óradíjának kiszámításában.

Milyen típusú ollós emelő kell az adott építőipari feladathoz?

További szempontok közé tartozik az is a kölcsönzés árképzése során, hogy az adott emelési feladathoz milyen ollós emelőt, hidraulikus munkaállványt tud kínálni az adott kölcsönző cég (súly, emelési magasság). Sok esetben amit az építőipari vállalkozó, generálkivitelező cég, vagy más területen dolgozó cég elgondol súly szempontjából szükséges emelőgép esetén, az kivitelezhető más személyemlőgéppel is.

Ollós emelők árai

Ennek értemében az ollós emelőgép bérlés árát nagyban befolyásolja az is, hogy végül milyen típusú emelőgép lesz a célfeladatra alkalmas. Minden emelő más-más árképzéssel rendelkezhet, más-más fogyasztást és kezelői szakértelmet igényel. Például az adott megrendelő adott feladathoz dízeles ollós emelőt kér, holott az egy erősebb és magasra nyúló emelőgép is elegendő. Nyilván az emelőgép kölcsönző cégeknek van ebben tapasztalatuk. Sok esetben pedig már a megrendelő is elegendő tapasztalattal bír ezen a téren. Ezért is fontos mindig a hiánytalan egyeztetés.

Csak személyemelés, vagy egyéb emelési munkák is felmerülnek?

Maga a fő feladat mellett kiegészítő feladatok is felmerülhetnek az emelés során, melyek ismét változtathatják az ollós emelő bérlés díját, vagy a személyemelés órabérét. Ezeket is érdemes egyeztetni, annak érdekében, hogy ne a helyszínen derüljenek ezek ki (további súly és gépfüggő emelési feladatok, stb.)

Garancia, szerviz, meghibásodás, felelősség

Végezetül ez is fontos szempont. Felszokott merülni a kaució kérdése az ollós emelők kölcsönzése során is, ami indokolt sok esetben, főképpen ott, ahol nincs kezelő, de önmagában is ezek a gépek nagy értékűek, és ha a szerződés alapja után fizetés, akkor ezt még inkább figyelembe kell venni. Az ollós emelő kölcsönző cég feladata, hogy az emelőt működő képessé tegye folyamatosan, viszont lehetnek meghibásodások. Amennyiben ezek a garanciális feladatok részei, úgy azt a szerződés is tartalmazza, amennyiben menet közben történik ilyen eset helytelen használat során, akkor az adhock megbeszélés tárgya, ami az árat változtathatja (például a szerviz finanszírozás a kaucióból.) A legtöbb esetben az ollós emelőket bérbeadó cégek szerviz tapasztalattal, és alkatrész készlettel is rendelkeznek a folyamatos működés érdekében.

Leggyakoribb használt és új ollós emelő márkák apróhirdetési portálokon:

 1. AB ollós emelők
 2. Aichi ollós emelők
 3. Airo ollós emelők
 4. Almac ollós emelők
 5. Ameise ollós emelők
 6. Boss ollós emelők
 7. Bravi ollós emelők
 8. Caterpillar ollós emelők
 9. Crown ollós emelők
 10. Dingli ollós emelők
 11. Dinli ollós emelők
 12. Dino ollós emelők
 13. Faraone ollós emelők
 14. Genie ollós emelők
 15. Goman ollós emelők
 16. Grove ollós emelők
 17. GS ollós emelők
 18. HAB ollós emelők
 19. Hangcha ollós emelők
 20. Haulotte ollós emelők
 21. Holland Lift ollós emelők
 22. Hy-Brid ollós emelők
 23. Iggesund ollós emelők
 24. Imer ollós emelők
 25. Isuzu ollós emelők
 26. Iteco ollós emelők
 27. JCB ollós emelők
 28. JLG ollós emelők

Szolgáltatási területek – Ollós emelés

Ollós emelő | Hidraulikus munkaállvány | Ollós emelő bérlés | Ollós emelő bérlés Budapesten és vidéken – Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Szeged, Szekszárd , Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Békéscsaba, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg környékén.

További oldalak és hirdetési felületek:

Daru bérlés és személyemelő gépek kölcsönzése árakkal

Daruzás, daru bérlés

Daruzás, daru bérlés Daruzás, vagy személyemelés? Darut, vagy emelőgépet szeretne bérelni? Darukat gyakran bérelnek építkezésen, építőanyagok és nehéz gépek emelésére,…

Toronydaru bérlés

Toronydaru bérlés

Toronydaru bérlés Tudnivalók a toronydaru bérlési lehetőségeiről A toronydarukra sokoldalú felhasználás jellemző. Alkalmazhatóak kisebb, nagyobb épületek építésénél, ipari üzemeknél, valamint…

Autódaru, mobildaru bérlés bérlés

Autódaru, mobildaru bérlés

Autódaru bérlés Mobildaruk, autódaruk Általános tudnivalók és ismertetők az autódaruzásról és mobildarukról, darus teherautókról és a pótkocsira (utánfutóra) szerelt darukról.…

Mini daru, pókdaru bérlés

Mini daru, pókdaru bérlés

Mini daru bérlés – Pókdaru kölcsönzés Általános tudnivalók a mini darukról és a pókdarukról A mini daruk alkalmazási területe nagyon…

kosaras emelő bérlése

Kosaras emelő bérlés

Kosaras emelő bérlés Általános olvasnivalók a kosaras emelő bérléséről és az emelőgépek felhasználhatóságairól A bérlők részéről a köztudatban személyemelő gépeknek…

Ollós emelő bérlés

Ollós emelő bérlés

Ollós emelő bérlés Ollós emelő, az igazi hidraulikus munkaállvány Általános tudnivalók az ollós emelőkről: Az ollós emelők csak fel és…

daru és személyemelőgép hirdetések és reklámok

Hirdetési felület

Hirdetési felület, reklám lehetőségek Tóth Gergely Adószám: 555-47376-1-22 operator@pannon-daru.hu Betöltés… Hirdetési felületek: Daruzás, daru bérlés Daruzás, daru bérlés Daruzás, vagy…

Adatvédelem

Our Score