Toronydaru bérlés


Tudnivalók a toronydaru bérlési lehetőségeiről

A toronydarukra sokoldalú felhasználás jellemző. Felhasználhatók épületekhez, ipari üzemekhez, valamint kisebb, nagyobb infrastrukturális projektekhez. Az ilyen típusú darut, általában teljesen felhasználható egységként szállítják az úton. A beállítás és a felhasználás így gyorsan elvégezhető.

Különböző típusú toronydaruk

Ezzel időt és pénzt takarít meg. A verziótól függően a daruk mobil pótkocsikkal vagy szállító járművel kerülnek az építkezésre. A pótkocsik rugalmasan is használhatók szűk és egyenetlen körülmények között, mivel a nyújtható támaszok biztosítják az optimális támaszt. A nagyobb modellek több helyet igényelnek, de különösen nagy terheléseket tudnak szállítani nagy távolságra.

Hogyan válasszunk toronydarut?

A legmegfelelőbb toronydaru kiválasztása elengedhetetlen, mivel sokféle épület építhető. A helytelen választás nem csak lelassíthatja a munkák elvégzését, hanem biztonsági problémákat is okozhat.

Toronydaruzás átbeszélése és megtervezése

Az építési toronydaru kiválasztásakor az első dolog, amelyet ki kell értékelni, az építendő épület terv szerinti mérete, annak eldöntése érdekében, hogy jobb-e egy daru rögzített helyzetben vagy sínen haladni.

Mindkét esetben a torony magasságának és a kar hosszának lehetővé kell tennie a kar szabad mozgását, hogy elkerülje annak veszélyét, hogy a daru befolyásolja az építés alatt álló épületet. A kar hossza 20-25 m-től 50-60 m-ig terjedhet, míg a torony magassága 15-20 m-től 40-45 m-ig terjedhet; ezek az intézkedések lehetővé teszik az építkezés speciális igényeihez való alkalmazkodást.

A jelentős magasságú épületek építéséhez a tornyot rögzíteni kell az épület szerkezetéhez, és ezért a tetején forgó darukhoz kell fordítani. A forgó daruknál a vezérlőfülkét a torony végén, a forgó részben kell elkészíteni, hogy a kezelő a lehető legjobban láthasson. Ennélfogva 15-20 m-nél alacsonyabb magasságú épületeknél az alacsonyabb forgású toronydaruk előnyösek .

Nem mindegy, hogy milyen feladathoz milyen toronydarura van szükség

Távolról láthatjuk ezeket a hatalmas rakodógépeket a toronydarukat, amelyek ránézésre is nagyon hasonlítanak egymásra, és ugyanazt a funkciót teljesítik; Kombinált vertikális és vízszintes szállítóeszközök, azonban gondosan megvizsgálva meg lehet győződni arról, hogy a toronydaruk típusai valójában nagyon különböznek egymástól.

A toronydaru általában, ha a földre van rögzítve,  nem lehet több mint 265 láb magas. Kiegészítő szerkezeteken felépítve még magasabb is lehet. A legmagasabb kinyúlási hossz körülbelül 230 méter, a maximális súly pedig 19,8 tonna vagy 18 tonna körüli lehet. Természetesen ez a piac is dinamikusan fejlődik, ezért a toronydaru gyártó cégek mindig arra törekszenek, hogy tovább fejlesszék és javítsák a meglévő technológiákat. Ez lehetővé teszi a vezető számára, hogy hatékonyabban irányítsa a toronydarut és optimalizálja annak kezelését, ezzel is serkentve a toronydaru piacát, és a toronydaru bérlések sikeres kimenetelét.

Mi dönti el azt,- az árakon és szakértelmen kívül, hogy sikeresen talál-e toronydaru bérléssel foglalkozó céget?

A toronydaruk nagy emelési magassággal rendelkeznek, ellenben gyakorta (típustól függően) kis teherbírásúak. Ezért ma érdemes több toronydaru bérléssel foglalkozó céget is felkeresni, mert külföldi viszonylatban már széles spektrumú teherbírással, szerelhetőséggel rendelkező toronydaruk kaphatóak, amelyek importja a bérbeadó cég költségvetésétől függ, illetve ez maga a belföldi megrendelések számával is optimalizáltan történik (kihasználtá válik-e, avagy nem, az adott típus).

Panelházak toronydaruzása

Értelemszerűen ezért különböznek nagy mértékben a toronydaru bérléssel foglalkozó cégek gépparkjai és az azokban rejlő emelési lehetőségek. Ennek értelmében maga a daru kiadó gépparkja dönti el azt, hogy Önnek mi lesz a megfelelő választás. Vannak olyan esetek, hogy csak pár tonna, a szállítás ideje, távolsága, a toronydaru magassága, a terepviszonyok, és maga a felállítása miatt nem tud bérelni megfelelő gépet egyes cégektől, hiába szimpatikus maga a bérléssel foglalkozó cég, vagy magas a szakértelme.

Ezért érdemes mindig nagyon pontos leírással (feladat, helyszín, környezet, anyagmozgatás paramétereinek megadásával felkeresni a toronydaru bérléssel foglalkozó cégeket). Érdemes azt is tudni, hogy a toronydarukat lényegében bárhol fel lehet állítani, bérléstől függően, vagy az építési beruházástól függően általában pár évig szoktak toronydarukat rendelni.

A toronydaru bérlőjének (befektetőknek) is fontos, hogy a legrövidebb idő alatt álljon készen a daru, ezért is a legtöbb ma már könnyen, vagy önszerelő módon építhető fel. Ez például a toronydaru gyártók egyik elsődleges fejlesztési célkitűzése között szereplő feladat a nyúlás, a magasság és a teherbírás mellett.

A Toronydaru előnyei a bérlők (beruházók, megrendelők) szempontjából.

A gyors-szerkezetű toronydaruk előnyei közé tartozik a gyors felállítás és a sokoldalúság. Ez azt jelenti, hogy ezek a daruk önálló és többlakásos házak, valamint kis infrastrukturális projektek építésére is felhasználhatók. Gyorsan szerelhető toronydaruk szállíthatók a közutakon, teljes használatra kész egységként. Rövid tengelytávja és kompakt karimás kialakítása révén könnyedén manőverezhetők a szűk építési helyeken. Extrém emelési magasságokat teljesítő toronydaruk nagyon magas épületekre is alkalmasak. A toronydaru bérlők hatalmas emelési magasságokból és emelő sebességek miatt kedvelik.

Toronydaru vezető

Nagy kezelési kapacitást is teljesítő toronydaruk a bérlők a világ minden táján leginkább rendelnek a nagy építési projekteknél a forgó darukat. Az intelligens, nagy teljesítményű meghajtóegységek magas kezelési kapacitást biztosítanak, és így növelik a hatékonyságot. Szokásos konfiguráció; a moduláris felépítés azt jelenti, hogy a csúcs-forgó toronydaruk bármilyen igényhez igazodnak. A bérlők ebben az esetben gyors felépítést és egyedi megoldásokat kapnak.

Különböző típusú toronydaruk kölcsönzése márkafüggetlenül

A toronydaruknak is több fajtája létezik, például merev, vízszintes gémmel és azon kocsizó futómacskával ellátott, továbbá emelhető gémmel gyártott, ezek leginkább a torony függőleges tengelye körül elforgathatók. bizonyos toronydarukat síneken gördülő kocsira építik. A könnyebbeket pedig már autókra, vagy utánfutóira szerelik fel.

Automatikus toronydaru: Automatikus daru (GA): Ez az a típus, amely a hajtogatott tornyával és a gémével együtt, az elválasztott kábellel együtt érkezik, és ellensúlyaik általában el vannak helyezve. Csak ki kell egyenlíteni, telepíteni, és akkor, amikor élesített, kalibrálható.

Mobil torony daru: Ez a klasszikus toronydaru és az automatikus toronydaru kettős kombinációja, és további részeket (elemeket) is hozzá lehet adni. Az ilyen típusú mobil toronydaruk használata a kis magasság és a nyitott terek építésében már nagyon népszerűvé vált. Általában kis kapacitású modelleket alkalmaznak. Napjainkban azonban széles választék van, amely magában foglalja a daruk 140m / t-ig terjedő mennyiségét is. Ezek a mobil toronydaruk könnyen hordozhatók, hiszen kompaktan szállíthatók pótkocsiban, ellensúlyokkal, sőt nagy kapacitásúak is.

A mobil toronydarukba beépítették azt a lehetőséget is, hogy a magasabb munkamagasságok elérését fel lehet növelni a mobilitás érdekében, így az egyik helyről a másikra “áthelyezhető” a daru. Ezért magasabb építményekben használják őket. Könnyen kikerüli az olyan akadályokat, mint az antennák, kémények és a szomszédos épületek. Ezeknek a mobil toronydaruknak a fejlődési trendjei a nagyobb telepítési és összeszerelési lehetőségek elérésére irányulnak.

Gördülő toronydaru: Ez a toronydaru modell, amelyet leginkább a lakások építésére és az elszigetelt tornyok épületeire használnak, lehetővé teszik a daru mozgatását egy korábban tanulmányozott és telepített úton történő terheléssel. Tekintettel a fordítási útvonalak fontosságára ilyen típusnál is az elfogadott biztonsági intézkedéseket betartani.

Fix torony daru: A fix toronydaru egy ponton, egy alvázon helyezkedik el, és a gém által lefedett körben elosztva van. Ennek az emelőberendezésnek az összeszerelése a következő módon történhet: A betonelemek beágyazása a talaj ellenállása és a ballaszt súlya alapján. Gyakran ezt a megoldást olyan munkákban használják, ahol a daru-alváz nem állítható össze a helyhiány miatt. Általában csökken az autonómia magassága ez által. Az alapkereten, kerekek nélkül, egy ellentámasztó lábazaton, kényelmes alapbalasztóval. A stabil alap érdekében becsavarja az alapkeretet egy bizonyos biztos talapzatra, vagy megfelelő szilárdságú gerendákra. A hegymászó kivitelű toronydaruk esetében a kereteken vagy a gyűrűken kényelmesen rögzíthetők a talajba.

Önszerelő toronydaru: Ez egy olyan szerelőrendszer, amely lehetővé teszi a toronydaru magasságának növelését az épület belsejében, miközben a magasságot növeli. A vízszintes és függőleges terhelési erőfeszítéseit az építményhez hordozószerkezetekkel továbbítják. Manapság ez a fajta rögzített toronydaru kevés.

Helyhez kötött toronydaru: Ha egy toronydaru meghaladja a gördülési magasságát, amelyet a stabilitás, a munka és a használaton kívüli, és túlzott szélsebességnek kitett szélsőséges viszonyok állnak fenn, akkor meg kell erősíteni, rögzíteni. Ilyen helyzetekben a rögzítésen túl érdemes a darut egy szélvédett épület közelében felállítani, akár rögzíteni is, amennyiben az a saját építkezési terület építési része, szerkezete.

Torony daru teherautó: Ez a típusú daru, egy autódaru és egy toronydaru kombinációja, a hagyományos tehergépkocsi-daru gyakorlati alternatívája, mivel a gém magasabb kiindulási magasságának előnye a különböző munkapontok közötti azonos átviteli sebességhez vezet.

Vízszintes toronydaru gém: A daruk piacán jelenleg 4000 m / t toronydaruk állnak rendelkezésre, amelyek akár 300 méteres magasságban is működhetnek. Egy ilyen méretű toronydaru maximálisan 80 tonnát tud emelni 80 m sugarú körben. A modern technika lehetővé teszi egy második segéddaru beszerelését is ezen óriás darukra.

Toronydaru csuklós emelővel: Az ilyen típusú toronydaruk lehetővé teszik a gém használatának geometriájának változtatását, vízszintes helyzetben, bizonyos szögben és egyenesen. Ez a tulajdonság különösen alkalmassá teszi arra, hogy bizonyos konstrukciókhoz, például hűtőtornyokhoz és TV-tornyokhoz alkalmazkodjon. A kialakítás lehetővé teszi a maximális magasságot és kisebb számú rögzítést, más hasonló tornyoknál.

Torony daru összecsukható gémmel: Ez a típusú daru különösen alkalmas keskeny területeken és olyan építési helyeken, ahol nem lehet interferencia a beépített daruk között. A 15 cm és 70 ° – os szögek közötti mozgatás lehetősége nagyon egyszerű módon oldja meg a hatótávolság akadályainak megoldását.

Betonozó toronydaruk: Ez a toronydaru és a betonszivattyú kombinációja. A daru a betonpumpához alkalmazkodik (ez esetben csak forgó és mozgó), azzal egyesíthető, és így érhető el a beton egyenletes felvitele, és elosztása.

City crane toronydaruk: A city toronydarut (városi darut) leginkább a már beépített helyszínek építési munkálataiban használják, például a régi városrészek épületeinek felújításakor, egymáshoz közeli épülettömböknél, homlokzatok helyreállításánál, faragott történelmi épületeknél.

A városi daruknál olyan technológiára van szükség, amely képes megoldani az ilyen jellegű konstrukciók sajátos problémáit, például: az épület és az utca közötti kis hely, nagyon kis járdán, nagyon keskeny utcákon, udvaron készült állványoknál, liftes tengelyeknél vagy az utca másik oldala, és ezek további nehézségekkel járnak, például a forgalom nem zárható le teljesen vagy nagyon rövid időre, vagy akár alacsony terhelhetőségű aljzatok, stb.

Ezek a daruk kifejezetten nagyon kis számú szekvenciával történő összeszerelésre lettek tervezve, és a következő alapvető jellemzőkkel kell rendelkeznek: Az alap, amely egy kis helyet foglal el, és amely képes arra, hogy támogassa a sarokban lévő terheléseket is. Ezek a bázisok általában kereszt alakúak, és könnyen beszerelhetők egy kosárba, hogy a pályára telepítsék. A csökkentett és kompakt részek tornyai, amelyek lehetővé teszik azt, hogy nagyon kis helyekbe szereljék be, és így megtakarítsák a szállítási helyet. A city toronydaruk iránti állandó kereslet jelentős előrelépést jelentett a hajtás és a vezérlés technikájában. Az elektronikus funkciócsomagokkal és a rendszer megoldásokkal kapcsolatos megjelenítési rendszerek alkalmazása, a teljesítmény és a biztonság új dimenzióit jelenti.

Hogyan jutnak, épülnek fel a toronydaruk az épületek tetejére?

1) a külső “önszerelő” módszer, amelyben a daru – a kar és a torony – az épület külső részén emelkedik fel. 2. a belső “önszerelő” módszer, amelyben a daru néhány emeleten belülre épül, majd „magasabbra” ugrik. 3. a helikopterrel és egy daruval történő „felvonó” módszer. (Az 1 WTC mérnökei az első két módszert használják.

Milyen toronydaru márkák és típusok vannak jelen nemzetközi piacon?

Napjainkban a toronydarukat nemzetközileg használják, és a gyártók világszerte szállítják ki. A daruk használata előtt tudatában kell lenni a legjobb márkának vagy gyártóknak. Mint például a Mammoet, a Liebherr, a Sarens, a Lampson International, a Hydrauliska Industri AB, a HEPCO , a Konecranes Oyj, de van több népszerű márka is világszerte. Másrészt az Egyesült Államok, Kína, Németország, Hollandia, Finnország, Irán, Svájc és több ország jelentős mértékben hozzájárul a daru kereskedelméhez.

Hol vásárolhat eladó, használt építőipari toronydarukat?

Az építőiparban részt vevők számára az építkezésen használt gépek vásárlásába történő befektetés alapos kutatást igényel. Új daru vásárlása minden bizonnyal garantálja a hatékonyságot és a nagyobb stabilitást, ám a leválasztandó adatok meglehetősen jelentősek. Az építéshez használt daruk viszont lehetővé teszik a költségvetés megőrzését, de előfordulhat, hogy nem nyújtanak nagy hozamot és nagy teljesítményt. A megoldás az, hogy alapos kutatást végezzen, és konzultáljon a különféle ágazat speciális oldalak tanácsadóival, ajánlataival, próbálva annyi információt gyűjteni az eladott árukról, amennyi csak lehetséges.

További oldalak:

Daru bérlés és személyemelő gépek kölcsönzése árakkal

Daru bérlés

Daru bérlés Daruzás, vagy személyemelés? Darut, vagy emelőgépet szeretne bérelni? Darukat gyakran bérlenek építkezésen, de építőanyagok és nehéz gépek emelésére,…

Toronydaru bérlés

Toronydaru bérlés Tudnivalók a toronydaru bérlési lehetőségeiről A toronydarukra sokoldalú felhasználás jellemző. Felhasználhatók épületekhez, ipari üzemekhez, valamint kisebb, nagyobb infrastrukturális…

Autódaru bérlés

Autódaru, mobildaru bérlés

Autódaru bérlés Cégnév: Deet Kft. Cím: H-2225 Üllő, Mező utca 81. Kapcsolat: Kerekes Enikő 06 / 20-852-0079 Fő profilunk az…

Mini daru, pókdaru bérlés

Mini daru bérlés – Pókdaru kölcsönzés Általános tudnivalók a mini darukról és a pókdarukról A mini daruk alkalmazási területe nagyon…

kosaras emelők sorban állnak bérlésre

Kosaras emelő bérlés

Kosaras emelő bérlés Általános olvasnivalók a kosaras emelő bérléséről és az emelőgépek felhasználhatóságairól A bérlők részéről a köztudatban személyemelő gépeknek…

Ollós emelők kölcsönzéséről

Ollós emelő bérlés

Ollós emelő bérlés Ollós emelő, az igazi hidraulikus munkaállvány Ollós emelők bérlésével kapcsolatban kérjük keresse a BLIXT Kft.-t! Kapcsolat: Orosz…

kapcsolat

Kapcsolat

A készítő és fejlesztő bemutatkozása “Azon dolgozom, hogy mihamarabb megbízható szolgáltatók legyenek jelen a weboldalon, akikkel azonnal felveheti a kapcsolatot, árait…

daru hirdetések és reklámok

Hirdetőknek

Amennyiben érdekli az oldalunkon való megjelenés, kérjük töltse ki űrlapunkat, hogy felvehessük önnel a kapcsolatot. Látogatói források: Első oldalas megjelenései…

gdpr - adatvedelem

GDPR Adatvédelmi tájékoztatás

Az adatkezelési tájékoztató célja Tóth Gergely ( 555-47376-1-22, a továbbiakban, szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen…

partnereink Lunch_atop_a_Skyscraper

Partnereink

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK   SaMoTer kiállítás Média Partnerei vagyunk http://www.samoter.it/en/pannon-daru SaMoTer a Nemzetközi földmozgató és építőipari gépek kiállítása Olaszország vezető rendezvénye,…